Piramisok Kínában

A történelmi Kínát olyan dolgokból ismerjük, mint a Nagy Fal és uralkodói dinasztiái vagy a remek kínai áruk. A kínai piramisokról nem sokan hallottak, pedig Kínában sok piramis is található, számuk meghaladja a 100-at. Legtöbbjük Xi’an városától 70 mérföldes körzetben található. Ez a térség teljesen ismeretlen számunkra, bár ez változhat, ha Kína nyitottabban áll hozzá. A kínai piramisról készült első fotó 1945-ben készült, a II. Világháború végén. Ez a Nagy Fehér Piramis, a Qin Ling Shan hegyekben áll, kb. 60 mérföldre délkeletre Xi'an városától. A fényképet 45 éven keresztül a Amerikai Hadsereg őrizte, mielőtt a nyilvánosság tudomására jutott. A legnagyobb áttörés akkor következett, amikor Hartwig Hausdorf, német író és kiadónak lehetősége volt bejutnia néhány tiltott területre. Ekkor talált meg és fotózott le sok piramist. Aztán Hartwig Hausdorf megírta kínai útjának tapasztalatait és a beszámolót a piramisokról. A piramisok Kínában épp olyan hatalmasak, mint bármely más piramis, melyek Egyiptomban, Mexicóban vagy a világ más pontján láthatóak. A képek, melyek időről időre előkerülnek, lehetővé teszik a kutatók számára, hogy az ősi világ képének darabjaiból összerakják a múltat.

A főpiramis területe a Qin Chuan alföldön van, Kína középső részén. Qin Lin Völgy

Qin Ling Shan hegység - 100km-re délnyugatra Xi'an-tól
Moa Ling - Xianyang városka közelében, 50km-re nyugatra Xi'an-tól
Wei Ho folyó – északra Xi'an-tól (Kínai Birodalom)
Stensi
Shandong - Kő Piramis
Taibai Shan hegység - 10,000 láb magasan, a Qin Ling hegység legmagasabb pontján.

Vajon a piramisok a kínai uralkodók síremlékeként épültek, vagy csak másolatai voltak a már létező nagy Fehér Piramisnak? "Az első császár" c. televíziós dokumentumfilmben a piramisokról úgy nyilatkoztak, hogy azok kínai császárok síremlékei voltak. Hartwig Hausdorf elmélete szerint földön kívüliek kapcsolatára utal, melyet könyvében, a ’Kínai Roswell’-ben fejt ki. Az ősi szövegek szerint, melyet az agyag hadsereg melletti földhalomban találtak, úgy számolnak be róla, mint a kínai császár pihenő helye. Úgy feltételezik, hogy tartalmazza a kínai birodalom modelljét, folyékony higanyból folyókkal, a tetőn pedig az eget ábrázolták csillagokkal és konstellációkkal. A szöveg beszámol a létező agyaghadseregről is. Ez a leírás pedig korrektnek bizonyult, ennek tekintetében feltételezhetjük, hogy a szöveg többi része is igaz. Sok tudós szerint csillagászati jelentőségük is lehetett, és elképesztő matematikai, geometriai tudásról árulkodnak. Sok piramist beültettek földdel és fásították, hogy természetes képződménynek tűnjenek.

Eddig még senki sem ásta ki ezt a sírt, de a próbálkozások mérgező anyagok jelenlétét mutatták, ezért erre bármiféle kísérlet nagyon veszélyes lenne. Egy nagy kérdés marad: Minden piramis olyan mint ez, vagy ez a kivétel? Ezek azok a kérdések, melyeket nem lehet megválaszolni addig míg egy alapos feltárás el nem kezdődik.


Az egyetlen kínai piramis, melynek a közelébe betehette a lábát egy nemzetközi kutatócsoport.

Szigorúan titkos kínai piramisok

Egészen a tavalyi év végéig a kínai hatóságok hallgattak a piramisokról, mégpedig elsősorban azért, mert a kínai Sen-si tartomány tiltott területén találhatóak, ahol Kína katonai és csillagászati kutatásainak középpontja is van. A helyzet csak az utóbbi időben változik. Idén a titokzatos építkezésekhez rögtön két tudományos expedíció is készülődik. Az elsőt kínai kutatóintézetekkel közösen szervezik, a másiknak nemzetközi jellege lesz. Egyik expedíciónak sem lesz lehetősége a titokzatos építkezések mélyébe pillantani. A kínai kormány ugyanis 2050-ig zárolta azokat, mondván: akkor érdemes ezekkel foglalkozni, amikor a tudósoknak teljesen új eljárások és berendezések állnak rendelkezésükre a vizsgálatokhoz. Az expedíció tehát csak a piramisok környezetére korlátozódik. A nagy erővel zajló előkészületek ellenére a mai napig nem biztos, hogy az expedíció valóban vizsgálódhat a helyszínen. A legutolsó hírek ugyanis arról szólnak, hogy a kb. 2000 négyzetkilométer nagyságnyi terület a tudományos kutatás előtt továbbra is hermetikusan elzárva marad.

Rykov

Források:

www.freeweb.hu/apilis/

És a Színes UFO magazin.